Tuinbonen, dubbel gedopt

Bijgerecht
  

under-heading

Tuinbonen, dubbel gedopt

Ingredienten

1 ½ kilo tuinbonen

Bereiding

Haal de tuinbonen uit de boon.
Verwijder het schilletje welke om de boon zit, dit heet dan dubbel doppen.
De tuinboon wordt zo echt een delicatesse.

Zijn de schilletjes moeilijk te verwijderen, blancheer de tuinbonen dan een minuutje. De schil wordt dan zachter en is daardoor makkelijker te verwijderen.

Op de foto rechts liggen tuinbonen die zo uit de schil komen.
Op de foto in het midden is goed te zien wat bedoelt wordt met dubbel doppen.
Op de foto links liggen dubbel gedopte bonen.

Breng water met wat zout aan de kook en kook de dubbel gedopte bonen in zo’n 3-5 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de tuinboon.

Opmerking: Het is een tijdrovend klusje maar echt het werk waard !

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken