Cranberry semifreddo

Nagerecht
  

under-heading

Cranberry semifreddo

Ingredienten

400 gr verse op diepvries cranberry’s
125 gr suiker
200 ml marsala ( zoete Italiaanse wijn)
½ theel kaneel
150 gr meringue schuimpjes
300 ml slagroom

Bereiding

Kan een paar dagen van te voren maar moet in ieder geval 6½ uur van te voren.

Breng de cranberry’s met suiker, marsala en kaneel aan de kook.
Kook 7 minuten, tot de cranberry’s gaar zijn.
Laat de saus afkoelen.

Schep 1 eetlepel saus eruit en schep de helft van de cranberry’s eruit, pureer dit.
Bewaar de rest van de saus voor de garnering.

Verkruimel de meringue’s.
Klop de slagroom stijf.
Klop de meringue door de slagroom en spatel de cranberry puree erdoor, het hoeft niet perfect gemengd te zijn.
Verdeel het mengsel over 6 puddingvormpjes of doe het in een schaaltje zodat je er laten portie’s van kunt snijden.
Vries dit minimaal 6 uur in.

Neem de vormpjes uit de diepvries en dompel ze even in warm water.
Stort de semmifreddo op bordjes. Schep er nog een paar eetlepels van de cranberry’s saus ernaast.

Variatietip:
In plaats van cranberry’s kan je ook aardbeien of frambozen gebruiken.

Algemeen


persons : 6
time : 25 minuten+ 6 uur vriezen
book : Tijdschrift: Delicious Kerst 2008
print : Afdrukken