Salade met cranberry´s, radicchio en gerookte kip

Voorgerecht
  

under-heading

Salade met cranberry´s, radicchio en gerookte kip

Ingredienten

2 kleine gerookte kipfilets, in plakjes gesneden
3 stengels bleekselderij, in schuine plakjes
1 kropje radicchio, bladeren gescheurd
30 gr blanke amandelen

75 gr suiker
100 ml water
4 plakjes gember wortel
150 gr cranberry´s

sap van ½ limoen
2 eetl. honing
1 eetl. cranberry´s
100 ml plantaardige olie
zout en peper

Bereiding

Breng de suiker, water, gember en cranberry´s in een steelpan aan de kook.
Laat 5 minuten zachtjes koken.
Giet daarna af en verwijder de gemberwortel.
Laat de cranberry´s afkoelen.

Maak de dressing: doe het sap van de limoen, de honing en één eetlepel cranberry´s compote in een kom. Maak dit fijn met een staafmixer en klop de olie erdoor tot het mooi bindt.
Breng op smaak met zout en peper. Rooster de amandelen in een droge koekenpan, hak ze daarna fijn en zet apart tot gebruik.

Snij de gerookte kipfilet in plakjes.

Schep de radicchio en bleekselderij door elkaar.
Roer de dressing nog even goed door en schep de helft van de dressing door de salade.
Schik de salade mooi in het midden van een bord.
Verdeel de afgekoelde cranberry´s en de gehakte amandelen over de borden.
Schik de plakjes kipfilet er leuk omheen en besprenkel het geheel met de overgebleven dressing.

Tip:
- Ook lekker met gerookte makreel.
- Zonder gerookte kipfilet is het gewoon een lekkere salade.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten + afkoeltijd
book : Tijdschrift: Delicious kerst 2008
print : Afdrukken