Vijf december toetje

Nagerecht
  

under-heading

Vijf december toetje

Ingredienten

125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eierdooiers
50 gr suiker
250 gr mascarpone
75 ml espressokoffie
4 eetl. koffielikeur
12 speculaasjes
2 eetl. cacaopoeder
chocolade pepernoten

Bereiding

5 december toetje; Klop de slagroom met vanillesuiker stijf.
Klop in een andere kom de eierdooiers met suiker tot een dik en lichtgeel mengsel.
Klop de mascarpone in delen door de eierdooiers en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
Meng de espresso met de likeur.

Verdeel de helft van de speculaasjes over de schaaltjes of glaasjes en besprenkel deze met de helft van de espresso.
Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Maak van de overige speculaasjes, mascarpone mengsel en espresso nog een laag.

Bestrooi de bovenzijde met de cacaopoeder en laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Garneer met de chocoladepepernoten.


Algemeen


persons : 6
time : 20 minuten + 2 uur opstijven
book : Sinterklaasavond bij Anneke en William
print : Afdrukken