Kip Teriyaki

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kip Teriyaki

Ingredienten

100 ml mirin* ( rijstwijn)
100 ml Japanse sojasaus
3 eetl. suiker
3 eetl. zonnebloemolie
600 gr kipfilet in stukjes
1 cm verse gember, geraspt
1 theel. sesamzaadjes, geroosterd
1 bosuitje, in kleine ringetjes
* of droge sherry

Bereiding

Breng de mirin ( of droge sherry) aan de kook, laat hem even doorkoken (tot de alcohol is verdampt).
Voeg de sojasaus en de suiker toe en laat de teriyakisaus ongeveer tot de helft op hoog vuur inkoken, tot hij een beetje stroperig wordt.

Verhit ondertussen de olie in een wok. Roerbak hierin het kippenvlees in 6-8 minuten gaar. Verwijder eventueel het overtollige vocht door een stukje keukenpapier in de pan te dopen.

Schenk de ingekookte teriyakisaus erbij en laat hem op hoog vuur verder verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen. Roer op het laatst de gember erdoor.

Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en de bosui.

Serveertip: Lekker met rijst en groene groenten bv knoflook boontjes met citroen

Tip: koop een fles mirin dat is toch echt anders dan droge sherry.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande 12 2008
print : Afdrukken