4 gekookte rode bieten
1 grote aardappel
200gr Hollandse garnalen
1 Granny Smith appel
1 sinaasappel
1 dl olijfolie
peper & zout
½ theel. gedroogde dragon
Eventueel voor garnering:
12 macadamia nootjes fijn gehakt of gekneusd
jonge sla
Schaaf de bieten in dunne plakken.
Schil de aardappel, kook deze, laat afkoelen en snijd deze in kleine blokjes
Was de appel, snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd blokjes van de appel ( even groot als de aardappelblokjes)
Rasp de sinaasappel.
Pers de sinaasappel uit.
Meng de olie, sinaasappelsap, rasp, peper en zout tot een dressing.
Halveer deze dressing. Roer de ene helft van de dressing door de dunne plakjes biet en leg ze in een ronde vorm op een bord.
Doe de rest van de dressing in een schaal. Voeg de dragon, de appel. de aardappelblokjes en de garnalen toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het garnalenmengsel op de bieten carpaccio.
Garneer af naar eigen keuze met bv jonge bladsla of fijngehakte macadamia nootjes.
Serveer de salade op kamertemperatuur.
: 4
: 30 minuten
: Tv: Wie is de chef:Auke, recept aangepast
: Afdrukken