Rouille van spaanse peper

Bijgerecht
  

under-heading

Rouille van spaanse peper

Ingredienten

2 witte boterhammen
½ Spaans pepertje, in stukjes gesneden pitjes verwijderd
1 teentje knoflook, in stukjes
2-3 eetl olijfolie
zeezout

Bereiding

Verwijder de korst van de boterhammen.
Maak de boterhammen licht vochtig en verkruimel deze in een hoge mengkom.

Voeg de knoflook en de Spaanse peper toe.

Maal het fijn met de staafmixer.
Voeg al mixend in kleine beetjes de olijfolie toe tot er een mooie mayonaiseachtige saus ontstaat.

Breng op smaak met zout.

Serveertip: Smeer op geroosterde stukjes stokbrood er serveer dit bij vissoep, of geef het in een kommetje apart erbij.

Algemeen


persons : 8
time : 10 minuten
book : Krant: De Gelderlander
print : Afdrukken