Kreeft

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kreeft

Ingredienten

4 kreeften á 400-500 gr

Bereiding

Breng in een grote pan ( 5 liter of meer) licht gezouten water aan de kook.

Doe maximaal twee kreeften tegelijk in de pan (eerst de kop) en laat ze 8- 10 minuten koken.

Haal de kreeften uit de pan en laat ze iets afkoelen.
Snij de kreeften in de lengte midden door en verwijder de maag die zich achter het hoofd van de kreeft bevindt en verwijder het darmkanaal uit de staart.

Verwijder de zachte groene lever en de rode corail ( kuit).

Serveertip: Lekker met eigen gemaakte mayonaise en zelfgebakken frieten.

Tip: De zacht groene lever en corail gelden als een delicatesse.
Deze kunnen verwerkt worden in sausje als u gevulde kreeft maakt.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Samen gekookt met Tobien
print : Afdrukken