Praline met witte chocolade en karamel

Taart
  

under-heading

Praline met witte chocolade en karamel

Ingredienten

250 gr witte chocolade
1 blaadje blanke gelatine
1 dl room
20 gr hele amandelen

200 gr suiker
2 dl room

Bereiding

Week de gelatine in koud water.
Hak de amandelen fijn.
Smelt de chocolade au bain marie.

Verwarm de room,haal van het vuur en los het uitgeknepen blaadje gelatine er in op.
Roer de room en de gehakte amandelen erdoor de chocolade.
Laat iets opstijven.

Doe de suiker in een pan met dikke bodem en verwarm de suiker tot deze licht begint te kleuren.
Voeg dan de warme room toe, goed blijven roeren.... en kook tot een toffeeachtige saus.
Schrik niet als het even een hele klont karamel wordt, blijf roeren het komt goed!
Kook de saus in tot een toffee dikte.
Laat de saus afkoelen.

Vul de kant en klaar gekochte bonbonchocolade bakjes eerst met de toffee saus en spuit daarop de witte chocolade. Strijk het geheel glad met een warm nat mes.
Decoreer de bonbons naar eigen idee.

Algemeen


persons : 0
time : 20 minuten + afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken