Bananen soesjes

Taart
  

under-heading

Bananen soesjes

Ingredienten

Soesjes:
1½ dl water
snufje zout
75 gr boter
75 gr bloem
3 eieren

Vulling:
½ liter melk
35 gr custardpoeder
35 gr suiker
2 bananen
citroensap

Glazuur:
1 eiwit
150 gr poedersuiker
½ eetl. citroensap

Bereiding

Soesjes:
Breng het water samen met de boter en zout aan de kook.
Haal de pan van het vuur, voeg de bloem in een keer toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
Verwarm het beslag op laag vuur totdat het een gladde, glimmende egale bal is.
Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
Roer er dan 1 ei door.
Als het ei helemaal is opgenomen dan pas het volgende ei, tot alle eieren zijn verwerkt.

Spuit met een spuitzak met een gladde spuitmond repen van ca 8 cm lang op een bakplaat met bakpapier. Spuit de repen niet te dicht op elkaar omdat ze tijdens het bakken groter worden.

Bak de soesjes in een gewone oven ( geen hete lucht aanzetten) op 200 Gr.C. tot ze mooi lichtbruin zijn. Afhankelijk van de grote van de soesjes, ongeveer 20 minuten
Laat de soesjes goed afkoelen voor ze gevuld worden.


Vulling:
Roer de suiker door de custard.
Neem 3 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suiker mengsel.
Verwarm de resterende melk en breng het aan de kook.
Roer en de opgeloste custard-suiker-melk doorheen en blijf goed roeren.
Laat het nog ca 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.
Giet de pudding in een schaal, en dek deze af met plastic folie.
Druk de folie aan op de warme pudding om velvorming te voorkomen.
Laat de pudding circa 3 uur afkoelen

Glazuur:
Klop in een kom 1 eiwit schuimig.
Zeef 150 gr poedersuiker erboven en roer alles tot een dik, glas en glanzend mengsel.
Roer een ½ eetlepel citroensap door het glazuur en roer het nogmaals goed door.

Knip de soesjes overlangs doormidden
Vul ze met de custardpudding.
Snij de bananen in stukjes en druppel hier citroensap overheen om bruin worden te voorkomen.
Leg de stukjes banaan op de pudding.

Bestrijk de deksels van de soesjes met het glazuur en leg deze dan op de met banaan gevulde soesjes.

Tip:
Soesjes en vulling zijn héél goed een dag van te voren te maken.
Verpak de soesje luchtdicht en zet de pudding in de koelkast.
Voor gebruik de soesjes vullen en afwerken met glazuur,

Algemeen


persons : 10
time : 60 minuten + afkoeltijd
book : Eigen recept
print : Afdrukken