Pangrattato

Bijgerecht
  

under-heading

Pangrattato

Ingredienten

een klein handjevol gedroogd eekhoorntjesbrood
½ ciabatta brood, liefst oudbakken
2 tenen knoflook, doorgesneden
1 takje verse rozemarijn

Bereiding

Hak het gedroogde eekhoorntjesbrood met het ciabatta brood en een snufje zout en peper in een keukenmachine tot het mengsel op broodkruim lijkt.
Verhit een royale scheut olijfolie in een koekenpan.
Doe de tenen knoflook en rozemarijn in de pan en bak deze ca. 1 minuut.
Voeg het broodkruim toe en laat dat goudbruin en krokant worden.
Blijf de pan steeds schudden, laat de broodkruimels niet vastbakken.
Laat uitlekken op keukenpapier, haal de teentjes knoflook en rozemarijn er tussenuit en laat de broodkruimels afkoelen.

Info:
Pangratttato is een rijk broodkruimelmengsel dat in Italië oorspronkelijk door arme mensen gebruikt werd om hun eten extra smaak te geven als ze geen Parmezaanse kaas in huis hadden.

Algemeen


persons : 6
time : 15 minuten
book : Tijdschrift: Delicious, nov 07 Jamie Olivier-
print : Afdrukken