Mousse van garnalen

Voorgerecht
  

under-heading

Mousse van garnalen

Ingredienten

125 gr garnalen of rivierkreeft
60 ml bouillon
80 ml slagroom
2,5 blaadje witte gelatine

Bereiding

Week de gelatine in koud water
Snijd de garnalen klein en draai deze in de keukenmachine fijn.
Verwarm de helft van de bouillon en los daar de gelatine in op.
Voeg de koude en warme bouillon toe aan de garnalen, roer tot je een gladde massa hebt gekregen.
Zet de mousse in de ijskast en laat deze geleren tot deze hangend is.

Klop de slagroom tot yochert dikte en zet deze in de koelkast.

Spatel voorzichtig de geklopte slagroom door de garnalengelei.

Laat de garnalenmousse opstijven in de koelkast.

Schep met behulp van twee eetlepels een mooie quenelle van de mousse en garneer deze leuk af met iets kleurrijks of met een achtergehouden garnaal.

Op foto van links naar rechts: paling- garnalen- en forelmousse.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten + afkoeltijd
book : Eigen recept
print : Afdrukken