Kreeftensoep, snel

Soep
  

under-heading

Kreeftensoep, snel

Ingredienten

1 kreeft ( diepvries) van ong. 350 gr
1 wortel
1 wit van een dunne prei
½ ui
1 eetl. tomatenpuree
1 potje kreeftenfond ( of 1 liter visbouillon, mag van 'n tablet)
boter
1 dl droge witte wijn
2 eetl. cognac
½ dl room

Bereiding

De kreeft laten ontdooien.
De kreeft in stukken hakken. De kop niet gebruiken.

De groenten fijnhakken.
Boter verhitten en de groenten hierin zachtjes aanbraden.
De stukken kreeft toevoegen.
Tomatenpuree toevoegen en alles goed verwarmen.
De cognac eroverheen gieten. ( doe de afzuigkap uit !!)
Flamberen en blussen met witte wijn.
De inhoud van het potje kreeftenfond toevoegen, het potje van de fond vullen met water en deze ook toevoegen aan de soep. Gebruik je geen fond maar visbouillon ( 1 liter) dan géén water meer toevoegen.

De soep aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten sudderen.
De kreeft stukken uit de soep halen.
Vruchtvlees uit de pantsers halen en koel bewaren.
Doe de pantsers terug in de soep en laat deze nog eens 10 minuten zachtjes trekken.

Schep de soep in de blender en hak alles fijn ( ook de pantsers).
Schenk alles terug in de soeppan en laat het weer 20 minuten zachtjes sudderen.*

Duw de Bisque d´Homard ( kreeftensoep) door een zeef.
Room toevoegen en de soep binden met blanke roux.

Kreeftenvlees fijnsnijden en aan de soep toevoegen.
Soep serveren in voorverwarmde borden.

Serveertip: Serveer in miniborrelglaasjes wat cognac bij de soep zodat iedereen zelf aan tafel nog wat cognac door de soep kan roeren.

* Tot zover kun je de soep ook daags van te voren maken, zet de soep koel weg tot de volgende dag.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken