Gekruide filodeeg driehoekjes

Bijgerecht
  

under-heading

Gekruide filodeeg driehoekjes

Ingredienten

1 pak filodeeg
4 takjes tijm
6 eetl olijfolie met basilicum
zout, vers gemalen
peper, vers gemalen

Bereiding

Filodeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Oven voorverwarmen op 200 GR.C.
Bakplaat bekleden met bakpapier.

Tijmblaadjes van takjes rissen.
Filodeeg voorzichtig uitvouwen.
8 vellen uitspreiden op werkvlak en bestrijken met basilicum-olijfolie.
Tijmblaadjes en grof gemalen zout en peper erover strooien.
Vellen tot driehoeken dubbelvouwen, uitstekende randjes afsnijden en bovenkant bestrijken met basilicum-olijfolie.**
Driehoeken nog een keer dubbelvouwen en op bakplaat leggen.

Filodeeg driehoeken in oven in ca 10 minuten krokant bakken.

Laten afkoelen en in goed afgesloten trommel bewaren.

** Ik heb kleinere driehoekjes gemaakt en deze gebruikt als garnering bij een voorgerecht met geitenkaas.

Serveertip:
In de Kerst Allerhande 2002 stonden deze driehoekjes bij een vegetarisch voorgerecht met geroosterde paprika en kwarteleitjes.

Algemeen


persons : 8
time : 25min+ wachttijd
book : Tijdschrift: Allerhande 2002 no 12
print : Afdrukken