Zelf eendenborst roken

Voorgerecht / Hoofdgerecht / Big Green Egg
  

under-heading

Zelf eendenborst roken

Ingredienten

2 eendenborsten
2 liter water
170 gr zout
appel rook chunks

Bereiding

Verwijder met een scherp mesje de vliesjes en de pezen van de eendenborstfilets.
Snijd de vetlaag kruislings in.

Voor het pekelbad, los het zout op in het koude water.
Leg de eendenborsten 1,5 uur in het pekelbad. Haal ze uit het water, spoel ze goed af en dep ze goed droog.

Stook je BGE met een enkele hotspot naar 130-140 Gr.C.

Leg de chunk op de hotspot ( of strooi de snippers eromheen) en richt de BGE nu in voor roken op 90-100 Gr.C ( plaats het hitteschild)

Zet een lekbak op het hitteschild ( conveggtor), plaats het rooster en leg hier de eendenborsten op, met de vetlaag naar boven.
Gaar in ongeveer 50-60 minuten tot een kerntemperatuur van 55-58 Gr.C.

Neem de filets van het rooster.
Verwijder het rooster, lekbak en conveggtor.
Leg het rooster terug en stook je BGE even lekker op.
Grill de eendenborsten op de vetkant, pas op er ontstaan vlammen omdat er vet druipt op je kolen.
Het grillen van de vetkant is een kwestie van seconden.

Laat de filets even rusten op een plank voordat je ze in schuine plakken snijdt van een halve centimeter dik. Een goede temperatuur om te serveren in 58-60 Gr.C.
Je kunt de eendenborst filets ook volledig laten afkoelen en flinterdun snijden voor een salade.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 3,5 uur
book : Eigen recept
print : Afdrukken