Zeeuwse bolussen

Taart
  

under-heading

Zeeuwse bolussen

Ingredienten

275 gr bloem
7 gr gist, gedroogd
15 gr witte basterdsuiker
80 gr blue band
½ eelt. citroenrasp
1½ dl lauw water
125 gr suiker
3 theel. kaneel

Bereiding

Maak een gist deeg van de bloem, gist, witte basterdsuiker, citroenrasp, boter en het water. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
** of **
Doe bovengenoemde ingrediënten in het blik van de broodbakmachine en stel het deeg programma in.

Kneed het deeg nog een keer goed door en verdeel het in 8-10 gelijke stukken.

Meng in een kom de suiker met de kaneel, bestrooi het werkblad rijkelijk hiermee.
Rol hierop de stukken deeg uit tot dunne rolletjes van ongeveer 25 cm lang en 1½ cm dik.
Rol ze op tot een spiraal en strooi de rest van de suiker erover.
Leg de bolussen op een bakplaat welke is bekleed met bakpapier.
Laat de bolussen nog eens 50 minuten rijzen op een warme plaats of in een oven van 40 Gr.

Bak de bolussen in het midden van een voorverwarmde oven van 200 Gr C. in ca. 20 minuten gaat.
Laat ze afkoelen.

Algemeen


persons : 8
time : 3 uur
book : Kookboek: Blue Band, Gebak
print : Afdrukken