Zalmfilet op z’n Italiaans in folie

Hoofdgerecht / BBQ
  

under-heading

Zalmfilet op z’n Italiaans in folie

Ingredienten

4 stukjes zalmhaas filet a 125 gr ( of gewone zalmfilet)
4 eetl olijfolie
2 stengels bleekselderij, in partjes
2 trostomaten, in blokjes
½ pakje verse oregano
1 dl witte wijn
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
2 eetl pijnboompitjes
aluminiumfolie

Bereiding

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Haal ze daarna meteen uit de pan anders verbranden ze. Zet apart toe gebruik.

Neem 8 stukken aluminiumfolie van 30x30 cm.
Bestrijk 4 stukken folie op de glimmende kant met olijfolie, en verdeel hierover de bleekselderij en de tomaat.
Leg de zalmfilet op de groenten en bestrooi de vis met wat peper en zout.
Strooi de oregano, pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas over de vis.
Vouw de folie alvast een klein beetje dicht en schenk in elk pakketje een beetje witte wijn. Sluit de pakketjes af en wikkel ieder pakketje in het tweede stuk folie.

Verwarm de BBQ voor.
Plaats de pakketjes op het rooster van de BBQ.
Zet het vuur daarna lager en gaar de vis in 12-15 minuten met de deksel dicht.
(tijd is afhankelijk van de dikte van je zalm)

Verwijder het de buitenste laag folie en leg de pakketjes op de borden. Vouw de binnenste laag vlaak voor het serveren open, zodat het gerecht zo lang mogelijk warm blijft.

Voedingswaarden p.p.
470 kcal
32 gr eiwtit
3 gr koolhydraten
vet 35 gr

Opmerking:
- Ik heb er wel wat Parmezaanse kaas overheen gestrooid maar niet zo veel als wat was voorgeschreven in het recept.
De volgende keer voor mij is of meer kaas of de kaas weglaten en zout en peper erop, zo als ik het had gedaan was de smaak ze vlak.
- Foutje en duidelijk te zien op de foto, ik heb de folie verkeerd om gebruikt. Glimmende kant moet binnen :-)

Tip:
- Wil je gerechten afdekken met aluminiumfolie, draai de glimmende kant van de folie naar boven.
Opwarmen in de oven, draai de doffe kant naar boven
- Geen BBQ, bereid het gerecht dan in een voorverwarmde oven van 175-185 Gr.C

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Tijdschrift: Hallo JUMBO 2013 no 6
print : Afdrukken