Zalm met mierikswortelroom

Voorgerecht
  

under-heading

Zalm met mierikswortelroom

Ingredienten

200 gr gerookte zalm, gekocht of zelf bereid

1 eetlepel mierikswortel, geraspt
1 eetlepel witte wijn azijn
1 eetlepel suiker
200 ml slagroom

bietjes in verschillende kleuren
sla blaadjes voor garnering

Bereiding

Als je de zalm zelf gaat roken bekijk dan eens dit recept. volgens dit recept
of koop een goede kwaliteit gerookte zalm.

Kook de bietjes in de schil gaar in water met wat zout.
Spoel af onder koud water en druk de schil eraf met je handen.
Laat afkoelen.

Meng de gerasprte mierikswortel met azijn en suiker. Laat 10 minuten trekken.
Klop de slagroom en het mierikswortel mengsel vrij stijf.

Op maak brod, snij de bietjes in blokjes, cirkels of wat je leuk vindt.
Garneer deze op een bord en leg er wat slablaadjes tussen. Verdeel hier de zalm tussen.
Garneer af met toefjes mierikswortelroom.

Algemeen


persons : 4 pers
time : afhankelijk van bereiding vd zalm
book : Kookboek: Uit koud water
print : Afdrukken