Zalm bereid op een ceder houten plank

Hoofdgerecht / Big Green Egg
  

under-heading

Zalm bereid op een ceder houten plank

Ingredienten

2 ceder houten bbq planken
4 zalmfilets a 150 gram

4 eetlepels mosterd
2 eetlepel honing
½ eetlepel balsamico azijn ( 7ml)
½ theelepel tijmblaadjes
1 theelepel sinaasappel zeste
olijfolie
zout en versgemalen peper


Bereiding

Leg de cederhouten planken 1 uurtje weken in water.

Verwarm de Big Green Egg ( of andetre bbq met deksel) voor op direct koken en warm hem op tot 200 Gr.C.

Doe de mosterd, honing, balsamicoazijn, tijmblaadjes en sinaasappel zeste in een mengkom en klop deze op tot een egale dikke dressing (glaze)

Leg de ceder houten planken op het rooster van je BBQ en doe de deksel dicht.
Verwarm de planken 3 minuten.
Open de deksel en keer de planken om. Bestrijk ze met de olijfolie en leg 2 zalmfilets op 1 plank. Kruid de zalmfilets met zout en peper en bestrijk ze daarna rijkelijk met de mosterd honing dressing.
Doe de deksel van de BBQ weer dicht en gaar de zalmfilets 8-10 minuten tot medium.

Haal van het vuur en bestrooi ze nog met wat tijm.

Grillen op een ceder houten plank geeft de zalm een heerlijke houten rook smaak en houdt de vis mooi vochtig en mals.

Opmerking: Het originele recept gaf echt veel te veel dressing, zonde, ik heb deze hoeveelheden aangepast.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten + opwarmen van je BGE
book : Cookbook: Big Green Egg, Celebrating the World's best Smoker & Grill
print : Afdrukken