Wortelsoep met gegrilde garnalen

Soep
  

under-heading

Wortelsoep met gegrilde garnalen

Ingredienten

12 rauwe garnalen
1 eetl. wokolie
mespunt geraspte knoflook
versgemalen peper
1 sjalot, gesnipperd
1 theel. geraspte gember
350 gr winterwortelen, geschild en in plakjes
200 gr aardappelen, geschild en in blokjes
½ eetl. kerriepoeder
½ theel. gemalen komijn
1 pot krachtbouillon rundvlees
4 eetl crème fraîche
½ eetl. sesamzaad, geroosterd
4 takjes koriander

Bereiding

Verwijder de schaal van de garnalen.
Laat aan 8 garnalen het staartje zitten en verwijder van de andere 4 garnalen wel het staartje.
Snij de garnalen langs de rug in en verwijder het zwarte darmkanaaltje.

Dep de garnalen goed droog.
Snij de 4 garnalen zonder staartje in kleine stukjes en zet tot gebruik weg in de koelkast.

Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan licht bruin.

Schep de helft van de olie, de geraspte knoflook door de garnalen. breng op smaak met peper.
Zet de garnalen zo minimaal 30 minuten koel weg.

Verhit de rest van de olie in een ruime pan en fruit de sjalot goudgeel en glazig.
Voeg de gember, de wortel, de aardappel, het kerriepoeder en de komijn toe en bak alles omscheppend 5 minuten.

Schenk de bouillon ( zonder vlees) erbij en voeg 5 dl water toe.
Breng alles aan de kook.
Kook alles in ongeveer 40 minuten gaar.
Pureer de soep met eens staafmixer of blender.

Breng de soep aan de kook.
Verhit intussen een grillpan en grill de garnalen met staartje aan beide kanten totdat ze roze en net gaar zijn.

Voeg de gesneden garnalen aan de soep toe en kook de soep kort door.
Prik de gegrilde garnalen aan een sierprikker.

Schep de soep in kommen of borden, schep er een lepel crème fraîche in.
Bestrooi met sesamzaadjes en korianderblaadjes.
Leg de garnalenprikker op de rand van het bord


Algemeen


persons : 4
time : 65 minuten
book : Diner bij Kees en Marian
print : Afdrukken