Wortel Caponata

Bijgerecht
  

under-heading

Wortel Caponata

Ingredienten

500 gr gekleurde winterpeen
1 rode ui
1 teen knoflook
1 verse rode chilipeper
3 eetlepels olijfolie
25 gr pijnboom pitjes
25 gr rozijnen
snuf zeezout
1 eetlepel vloeibare honing
2 eetlepels rode wijnazijn

Bereiding

Maak de uien en knoflook schoon. Snijd ze beide in grove stukken.
Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes.

Verhit een koekenpan met de olijfolie op een middelhoog vuur en bak de rode ui, knoflook en rode peper zachtjes onder voortdurend omscheppen aan.

Schil de gekleurde winterwortelen en snijd deze in niet al te dikke schuine plakken.

Voeg de winterwortel, de pijnboom pitjes en de rozijnen toe aan de rode ui. Bestrooi het geheel met wat zeezout.
Bak de winterwortelen tot ze zacht zijn en karamelliseren. Voeg indien nodig af en toe een scheutje water toe zodat ze niet verbranden.
De tijd van het bakken is afhankelijk van hoe dik je de winterwortelen gesneden hebt, bij mij waren ze na 30 minuten zacht.

Als ze zacht zijn voeg dan de rodewijnazijn toe en laat deze een beetje verdampen.
Verwijder de rode pepers.
Voeg daarna de honing toe en hussel alls goed om zodat alle wortelen mooi gaan glanzen.
Proef de wortel Caponata en breng indien nodig nog verder op smaak.

Serveertip
-Wij hebben deze wortelen gegeten met vlees van de BBQ
- Je kunt de wortelen ook koud serveren als bijgerecht met koude vleeswaren kaas en brood.
- Of met wat rucola als salade.

Opmerkingen:
Het originele recept is met gekleurde bospeen, die was op dit moment niet verkrijgbaar vandaar dat ik gekleurde Bio winterwortelen heb gebruikt. Was perfect!

Algemeen


persons : 4 personen
time : 50 minuten
book : Kookboek: Jamie kookt Italie
print : Afdrukken