Worstenbroodjes

Lunch


under-heading

Worstenbroodjes

Ingredienten

10 plakjes hartig taart deeg
300 gr gehakt
1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd
1 teentje knoflook uit de pers
4 eetlepels paneermeel
3 eieren ( 2 voor het gehakt, 1 voor het insmeren)
zout peper
en eventueel andere kruiden naar eigen smaak bv paprikapoeder of Italiaanse kruiden

Bereiding

Laat het deeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Meng de ui, knoflook, zout, peper, kruiden en paneermeel door het gehakt. Klop de 2 eieren los en meng deze ook door het gehakt.
Verdeel het gehakt in 10 gelijke portie.

Maak gehaktstaafjes van het gehakt.
Leg op ieder plakje deeg een gehaktstaaf. Vouw de zijkanten naar binnen en rol daarna losjes op.
Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de worsten broodjes met het ( 3e) losgeklopte ei en bak je ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C.

Variantie tip:
Ook erg lekker om de worstenbroodjes een Mediterraanse touch mee te geven, denk dan aan kruiden als, venkelzaad en komijnzaad

Algemeen


: 10 stuks
: 20 min + 25 minuten in de oven
: Lunch bij Anneke en William
: Afdrukken