Witlof met appel en blauwe kaas

Bijgerecht
  

under-heading

Witlof met appel en blauwe kaas

Ingredienten

8 stronkjes witlof
2 appels
1 ui
1 eetl. suiker
100 gr blauwe kaas bv gorgonzola
5 takjes peterselie

Bereiding

Verwijder bij het witlof de bittere kern. Snij daarna de witlof in reepjes.
Snij de ui in ringen en de appel en kas in blokjes.

Doe de boter in de een pan en voeg de suiker toe. Laat de suiker in de boter smelten.
Voeg de uien toe en bak deze glazig maar niet bruin.

Voeg de witlof en de appel toe, bak dit even lekker, voeg indien nodig 3 eetlepels water toe.
Zet het vuur laag en doe de kaas erbij en breng indien gewenst verder op smaak met zout en peper, let op de kaas is al zout!

Schep de witlof in een voorverwarmde schaal en garneer af met de gehakte peterselie.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Etentje bij Joop en Ans
print : Afdrukken