Witlof-banaanschotel

Hoofdgerecht
  

under-heading

Witlof-banaanschotel

Ingredienten

8 witlof struikjes
250 gr aardappelen
4 bananen
16 plakjes ham
½ bekertje zure room
200 gr magere kwark
2 eieren
1 teentje knoflook uitgeperst
100 gr geraspte belegen kaas
zout & peper
nootmuskaat

Bereiding

De witlof in weinig water met wat zout gaar koken en laten uilekken.
De aardappelen in kleine stukjes snijden en gaar koken, afgieten.
De bananen in tweeën snijden.
Om de witlofstruikjes en de halve bananen een plak ham wikkelen en om en om in een ingevette ovenschaal leggen.
De aardappelstukjes eromheen leggen en met een vork grof prakken.
De zure room met de kwark, de eieren en de knoflook loskloppen.
75 gr kaas door de room kloppen en op smaak brengen met zout peper en nootmuskaat.
Gelijkmatig in de schaal schenken.
De rest van de kaas erover strooien en de schaal in een voorverwarmde oven van 175 Gr C in 20 minuten goudbruin laten kleuren.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Tijdschrift: Libelle
print : Afdrukken