Watermeloen salade met avocado en feta

Salades
  

under-heading

Watermeloen salade met avocado en feta

Ingredienten

100 g walnoten
400 g watermeloen
2 rijpe avocado's
200 g feta
1 citroen
90 gr veldsla
20 ml frambozenazijn
40 ml zonnebloemolie

Bereiding

Verwarm een pan en rooster de walnoten in circa 3 minuten.
Halveer de watermeloen, verwijder de schil en snijd de watermeloen in blokjes.
Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verbrokkel de feta.
Halveer de citroen.
Meng voor de dressing in een grote kom het sap van de citroen, de frambozenazijn en de zonnebloemolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Meng de walnoten, watermeloen, avocado’s, feta en de veldsla door de dressing.

In het originele recept wordt 200 gr spinazie gebruikt. Omdat ik deze salade voor 2 personen heb gemaakt was de zak spinazie die ik moest kopen te groot, ik heb er toen veldsla in gedaan, smaakte heerlijk!

Opmerking: de volgende keer ga ik de feta niet verkruimelen maar gewoon in mooie kleien blokjes snijden, dan oogt de salade veel mooier!

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : TV programma: 24Kitchen
print : Afdrukken