Warme aardappel bonen salade

Bijgerecht
  

under-heading

Warme aardappel bonen salade

Ingredienten

175 gr haricot verts of sperziebonen
350 gr aardappelen
1 eetlepel olijfolie
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
15 gr peterselie
1 citroen
4 eetlepel mayonaise
1 theelepel Dijon mosterd
verse gemalen zwarte peper
3 eetlepels amandelen
2 geroosterde paprika's ( pot)
3 teentjes knoflook

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 225Gr.C

Was de boontjes en verwijder de uiteinden. Was de aardappelen en droog ze goed af, Snijd de aardappelen in niet al te grote stukken
Hak de peterselie fijn.
Pers de citroen uit
Hak de amandelen.
Snijd de geroosterde paprika in miniblokjes
Pel de knoflook en hak deze super fijn.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg hier de bonen en aardappelen op. Besprenkel het geheel met olijfolie en hussel goed door elkaar. Verspreid alles goed zodat het niet over elkaar ligt. Bestrooi met zout en peper en plaats de bakplaat in de oven voor zo'n 16-20 minuten.

Maak ondertussen de dressing. Meng mayonaise, mosterd, fijngehakte geroosterde paprika's, knoflook en zout door elkaar.
Breng op smaak met de citroensap. Zet weg tot de gebruik.

Als de aardappelen en boontjes gaar zijn, doe ze in een mooie serveerschaal. Schep wat van de saus erdoor, de fijngehakte peterselie en de amandelen. Breng op smaak met vers gemalen peper, zeezout en eventueel wat meer saus of zet de rest van de saus op tafel erbij voor de liefhebbers.


Algemeen


persons : 4 pers
time : 45 minuten
book : Diner together with Maarten&Amanda, made from a Plated card
print : Afdrukken