Warm peertje met kaas en serranoham

Amuse / Voorgerecht
  

under-heading

Warm peertje met kaas en serranoham

Ingredienten

2 peren
100 g Pecorino kaas
80 g balsamico crème
30 g witte wijn
300 ml boter
2 el rietsuiker
20 g basilicum
ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis.
Snij de Pecorino kaas in vier punten.
Omwikkel elke halve peer met een plak Serranoham en leg de peren in een ovenschaal. Verdeel de kaas erover.
Schenk de wijn in de ovenschaal.
Snij de boter in blokjes en verdeel samen met de rietsuiker over de wijn en de peertjes.
Bak de peertjes 30 minuten in de oven.
Garneer de peertjes met de balsamicocrème en blaadjes basilicum.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 50 minuten
book : Straatdiner bij Petra, receptuur komt uit Folder Lidl 2018
print : Afdrukken