Waldorfsalade met een gepocheerd ei

Voorgerecht
  

under-heading

Waldorfsalade met een gepocheerd ei

Ingredienten

300 gr knolselderij
75 gr bleekselderij
¼ ui
2 eetlepels mayonaise
paar druppels Worchester sauce
1 appel
½ citroen
4 eieren, koud en extra vers
50 gr walnoten, grof gehakt
sla bladeren naar keuze bv Romeinse sla
3 liter water
3 dl natuurazijn

Bereiding

Snijd de knolselderij en bleekselderij in kleine blokjes ( brunoise)
Blancheer de knolselderij en bleekselderij, in water met zout, in 5 minuten beetgaar.
Laat uitwasemen op een bord ( dus niet koud afspoelen wat je normaal doet bij blancheren)

Snipper de ui fijn
Hak de walnoten grof.

Meng de afgekoelde knolselderij, bleekselderij, ui en walnoten.

Maak een dressing van de mayonaise en Worcester sauce en breng deze op smaak met peper en zout.
Voeg net zoveel van deze dressing toe aan het knolselderijmengsel totdat je een mooie salade hebt verkregen.

Was de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel in flinterdunne plakken. Snijd deze plakken in reepjes ( julienne).
Knijp een citroen uit boven de appelreepjes om verkleuren van de appel te voorkomen.

Breng water met azijn aan de kook. Laat vervolgens afkoelen tot 90 Gr.C.
Roer het water met een pollepel. Het water gaat hierdoor draaien ( draaikolk)
Doe het ei in een kopje en schenk het ei voorzichtig in de draaikolk.
Pocheer het ei in 4 minuten gaar.

Leg de sla op een bord en leg daarop de aangemaakte knolselderij,
Leg op de salade de appelreepjes en leg daarop het gepocheerde ei.

Strooi tot slot wat zeezout op het ei.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : ' n leuke kookavond gehad bij het Kookcollege
print : Afdrukken