Waldorfsalade met citroenroom

Salades
  

under-heading

Waldorfsalade met citroenroom

Ingredienten

salade:
8 stengels bleekselderij
3-4 Granny Smith appels
sap van 1 citroen
125 gr wal- of pecannoten
dressing:
2½ dl crème fraîche
sap van 1 citroen
zeezout & witte peper

Bereiding

Snijd voor de garnering enkele partjes met schil van de appel en besprenkel deze met wat citroensap tegen het verkleuren.
Schil de rest van de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in lucifer dunne reepjes ( het liefst met een mandoline).
Wentel ze, om verkleuring tegen te gaan door de resterende citroensap.

Was de bleekselderij en snijd deze daarna in stukjes.

Hak de walnoten grof.

Maak de dressing. Roer in een kom het zout, peper en citroensap door elkaar tot het zout is opgelost.
Klop er geleidelijk en al roerend de crème fraîche door.

Meng de meng de lucifer dunne appelreepjes met de bleekselderij en de helft van de walnoten.
Schenk de dressing erover en garneer de salade af met de appelpartjes en de overgebleven walnoten.
.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek: Salades, voor-hoofd- & bijgerechten
print : Afdrukken