Vispotje a la de Boei

Hoofdgerecht
  

under-heading

Vispotje a la de Boei

Ingredienten

25 g boter
30 g bloem
200 ml room
100 ml witte wijn
800 ml visfond uit pot of zelfgemaakte visbouillon
4 bosuitjes
2 wortel, in reepjes dunne reepjes
300 gr kabeljauw of andere witvis
200 gr zalm
150 gr Hollandse garnalen
2-3 eetl. Pastis ( anijs likeur) * zie variatie tip onderaan
witte peper
handje vol zeekraal of 2 el krulpeterselie, fijngesneden

Bereiding

Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem. Laat 
2 min. bruisen zonder te kleuren. Draai het vuur laag en voeg de bloem toe. Roer de boter en bloem met een houten lepel glad. Voeg de room toe en blijf roeren tot de saus weer glad is. Voeg de wijn en de visbouillon toe en roer goed.

Voeg wortel toe en breng alles op laag vuur aan de kook. Laat 5 min. zacht koken tot de wortel bijna beetgaar is. Breng het vispotje op smaak met het witte peper en Pastis.

Snijd de visfilets in grove blokken leg deze in de mini vispannetjes. Verdeel de bosuitjes over de pannetjes. Verdeel de hete saus over de 4 pannetjes. Leg de deksel erop en zet de pannetjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Gr.

Wok de zeekraal 1 minuutje in wat olie.
Verdeel de Hollandse garnalen over de pannetjes en leg daar de gewokte zeekraal op. ( of garneer de vispotjes af met fijngehakte peterselie)
Serveer direct.

Info:
Wij hebben deze vispotje gegeten in Breskens, heerlijk !
Thuisgekomen snel nagemaakt om het rustgevende Zeeuwse gevoel even vast te houden :-)

Variatie:
- Vervang de Hollandse garnalen door rauwe grote garnalen ( gepeld, darmkanaal en staart verwijderd) en doe deze gelijktijdig met de rauwe vis in de pannetjes.
- Breng de saus ipv Pastis op smaak met citroensap.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken