Vis in tomaten- en olijvensaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Vis in tomaten- en olijvensaus

Ingredienten

4 eetl. olijfolie
900 gr tomaten, ontveld, van zaad ontdaan en kleingesneden
2 eetl. puree van zongedroogde tomaten
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 eetl. verse oregano
zout & peper
85 gr bloem
4 tongscharfilets ( of andere witte vis)
85 gr ongezouten boter
115 gr zwarte olijven

Bereiding

Verhit de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de tomaten, tomatenpuree, knoflook en oregano toe en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door elkaar, leg de deksel op de pan en laat het mengsel onder af en toe roeren 30 minuten sudderen tot een dikke moes.

Doe intussen de bloem op een bord en strooi zout en peper erover. Haal de visfilets aan beide zijden door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf.

Smelt de helft van de boter in een koekenpan met dikke bodem. Bak de visfilets in de pan op een middelmatig vuur 2 minuten per kant. Haal de visfilets met een visschep uit de pan, leg ze in een ovenvaste schaal en houd ze warm. Bak de rest van de filets en voeg zonodig boter toe.

Roer de olijven door de tomatensaus, giet deze over de vis. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 Gr.C.

Serveertip: Lekker met verse pasta

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Kookboek: De keuken van Italië
print : Afdrukken