Vis in saffraan saus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Vis in saffraan saus

Ingredienten

25 g boter
30 g bloem
200 ml room
100 ml witte wijn
800 ml visfond uit pot of zelfgemaakte visbouillon
300 gr kabeljauw of andere witvis
200 gr zalm
zout en peper

Bereiding

Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem. Laat 
2 min. bruisen zonder te kleuren. Draai het vuur laag en voeg de bloem toe. Roer de boter en bloem met een houten lepel glad. Voeg de room toe en blijf roeren tot de saus weer glad is. Voeg de wijn, visfond en saffraan draadjes toe en laat even lekker pruttelen zodat de saffraan draadjes hun smaak kunnen afgeven. Breng op smaak met zout en peper

Snijd de visfilets in grove blokken leg deze in de mini vispannetjes. Verdeel de hete saus over de 4 pannetjes. Leg de deksel erop en zet de pannetjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C.

Serveertip: De saus eet je niet, je zet het pannetje op je bord en eet alleen de vis eruit. Lekker met een salade of gewokte groenten en frietjes.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken