Vinaigrette van druivenpitolie

Saus / Dressing
  

under-heading

Vinaigrette van druivenpitolie

Ingredienten

2 eetlepels druivenpitolie
1 eetl. citroensap
1 theel. citroenrasp
een mespuntje mosterd
peper & zout

Bereiding

Citroen wassen en er wat van af raspen.
Citoen doorsnijden en een beetje uitpersen.

De vinaigrette bereiden van druivenpitolie*, citroenrasp, citroensap zout en peper.
De mosterd erdoor roeren.

*Druivenpitolie:
Deze olie bestaat voor 100% uit pitten van wijndruiven.
Smaak:
Druivenpitolie heeft een groene kleur en behoudt ook geraffineerd zijn eigen smaak. Koudgeperst is de olie dieper groen en bijzonder aromatisch. Vaak ontstaat droesem, maar dit is geen teken van slechte kwaliteit.
Gebruik:
Druivenpitolie –zowel geperst als geraffineerd- kan voor bakken gebruikt worden. De koudgeperste druivenpitolie wordt echter vooral in koude gerechten gebruikt. Hij past bijzonder goed bij bladsla, roomkaas en druiven.
Bewaren:
Druivenpitolie moet donker en op kamertemperatuur worden bewaard.
Bron: Olie en Azijn Lexicongids

Algemeen


persons : 4
time : 5 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken