Vijgenchutney van gedroogde vijgen

Bijgerecht
  

under-heading

Vijgenchutney van gedroogde vijgen

Ingredienten

200 gr gedroogde vijgen, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
1 eetl olijfolie
150 ml rode port
2 kruidnagels
1 eetl. bruine suiker

Bereiding

Maak het sjalotje schoon en hak het fijn.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpannetje en bak de sjalot glazig.
Blus af met de rode port.
Voeg de fijngehakte vijgen, kruidnagel en bruine suiker toe.
Laat ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje indikken.
Verwijder de kruidnagels en doe de chutney in een schone pot en sluit af.
Laat de chutney enkele dagen op smaak komen op een donkere koele plaats.

Tip; doe de kruidnagels in ee theeeitje dan hoef je ze niet zo te zoeken in de chutney.

Algemeen


persons : nvt
time : 90 minuten+afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken