Venkel aioli

Saus / Dressing
  

under-heading

Venkel aioli

Ingredienten

½ venkel knol
5-6 eetlepels olijfolie + extra om te bakken
zeezout en vers gemalen zwarte peper
50 ml groentebouillon
300 ml verse mayonaise
5 teentjes gekonfijte knoflook, gepeld
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 eetlepel carbernet-sauvignon azijn
1 eetlepel Griekse Yoghurt

Bereiding

Snij voor de aioli de venkel in dunne plakjes. Fruit op een laag vuur aan in olijfolie en kruid met zeezout en peper.
Voeg bouillon toe en stoof zachtjes verder tot de venkel gaar is.

Pureer in een blender de venkel met de mayonaise, 4 gekonfijte teentjes knoflook en 1 teentje fijngesneden knoflook tot een mooie gladde massa. Verfris met de cabernet-sauvignonazijn en de Griekse yoghurt. Pureer nog even kort in de blender.

Algemeen


persons : nvt
time : 20 minuten
book : Kookboek: Mijn Ibiza van Sergio Herman
print : Afdrukken