Varkensvlees stroganoff

Hoofdgerecht / Slank
  

under-heading

Varkensvlees stroganoff

Ingredienten

350 gr magere varkensfilet
1 eetl. olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
25 gr bloem
4,5 dl kippenbouillon
1 klein blikje tomatenpuree
125 gr champignons, in plakjes
1 grote groene paprika, in blokjes gesneden
1 1/2 theel nootmuskaat
4 eetl magere yoghurt
wat extra yoghurt voor de garnering
peterselie voor de garnering
zout & peper

Bereiding

Verwijder het vet van de varkensfilet en snijd het vlees in reepjes van 1 cm dik.

Verhit de olie in een grote grill of braadpan en bak het vlees, de ui en de knoflook gedurende 4 tot 5 minuten, totdat alles licht gebruind is.

Voeg de bloem en de tomatenpuree toe, giet de bouillon erbij en roer alles goed door elkaar.

Voeg de champignons, de paprika, zout, peper en nootmuskaat toe.
Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en laat het gerecht 20 minuten sudderen.

Haal de pan van het vuur en voeg de yoghurt door het mengsel.

Garneer de gekookte rijst met de peterselie.
Giet wat van de extra yoghurt over het varkensvlees en de champignons en strooi er nog wat nootmuskaat over.


P.P. 197 Kcal
7 gr vet

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Kookboek: Lichte gerechten
print : Afdrukken