Varkensnet

Tips
  

under-heading

Varkensnet

Ingredienten

varkensnet of
crepine

Bereiding

Ik heb deze keer de varkensnet gebruikt om Sheftalies (Griekse worstjes) te maken

Waarvoor gebruik je varkensnet?
Omdat het zo dun is, en de vetaders wegsmelten tijdens de bereiding, is het goed te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Bijvoorbeeld een varkenshaasje dat je in de lengte insnijd en ergens mee vult, dat wikkel je in een varkensnet om ervoor te zorgen dat tijdens het braden die vulling op z'n plaats blijft. Bovendien zorgt het varkensnet dankzij de vetaders voor instant bedruiping van het ingepakte vlees.

Een varkensnet is het vlies dat om de ingewanden van het varken zit.
Je kunt het diepgevroren kopen. Ontdooien gaat het best in gezouten water dat je af en toe ververst.

Als het eenmaal ontdooid is kun je het uitspreiden. Je ziet dan een dun doorzichtig met vet dooraderd vlies.
Knip het varkensnet wel op maat, laat je niet door zuinigheid ertoe verleiden het héle varkensnet te gebruiken, want als je iets in zes lagen varkensnet wikkelt wordt dat er echt niet lekkerder op.

Gooi wat je niet gebruikt gewoon weg. Een varkensnet kost bijna niets.

Varkensnet is verkrijgbaar bij de horeca groothandel of vraag ernaar bij uw slager.

Algemeen


persons : nvt
time : nvt
book : www.culinairkookboek.nl
print : Afdrukken