500 gr varkensfilet
2 eetl. sojaolie
1 eetl. mosterd
zout & zwarte peper, versgemalen
1 eetl. honing
1 verse ananas
De varkensfilet afspoelen onder koud water en droog deppen.
De filet in dikke plakken van ongeveer 2 cm snijden en met de hand enigszins platdrukken.
Een marinade maken van de olie, mosterd, peper en honing.
De medaillons aan beide kanten met de marinade bestrijken en bij kamertemperatuur ca. 2 uur afgedekt laten marineren. (zie foto)
De onderkant en de pluim aan de bovenkant van de ananas afsnijden en de vrucht schillen.
De ananas in niet te dunne schijven snijden en de harde middenkern met een appelboor verwijderen.
De medaillons en de ananasschijven aan elke kant 3 tot 4 minuten roosteren. Daarna het vlees met zout bestrooien en op de ananas schijven serveren.
: 4
: 2,5 uur
: Kookboek: Barbequen en Grillen
: Afdrukken