Varkensmedaillons in Hongaarse saus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Varkensmedaillons in Hongaarse saus

Ingredienten

voor de saus:
2 paprika's in verschillende kleuren
1 rode ui
1 wortel
1 venkelknol
1 appel
olijfolie
2 theelepels gerookte zoete paprikapoeder
4-5 laurierblaadjes
4 tenen knoflook
2 eetlepels balsamico azijn
700 gr passata ( di pomodoro)

vlees:
500 gr varkensfilet
1 theelepel gemalen koriander

voor erbij:
300 gr rijst
70 gr rucola
1 citroen
4 eetlepels magere yoghurt

Bereiding

Haal de zaadjes uit de paprika's en snijd deze in stukjes
Pel de ui schoon en snijd deze in halve ringen
Snij de venkelknol middendoor, verwijder de harde kern en snijd hem daarna in halve ringen.
Rasp de wortel schoon en snijd deze daarna in schuine stukjes.
Snijd de appel in vieren, verwijder he klokhuis en snijd daarna in plakjes
Heb je een keukenmachine, snijd dan met de keukenmachine alles in plakjes.

Doe 2 eetlepels olie in een braadpan, doe de groenten erbij ( behalve de appel) voeg de laurierblaadjes, paprikapoeder en de uitgeperste tenen knoflook erbij. Roer goed om. Voeg peper en zout toe en roer regelmatig.

Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snijd het varkensvlees in 8 medaillons en sla deze een beetje plat met je vuist. Wrijf ze in met peper, zout, gemalen koriander en 1 theelepel olie. Leg ze op de grillpan, keer ze om als ze mooi geschroeid zijn en bak ze gaar.

Voeg de balsamico azijn en de passata bij de paprikasaus, voeg naar smaak zout en pepre toe en breng aan de kook.

Doe de rucola in een mengschaal, knijp de citroen erboven uit , voeg een snuf zout toe en meng door elkaar.

Schep het grootste gedeelte van de rucola door de tomatensaus.
Giet de saus in een mooie schaal, leg daar de gegrilde varkensvlees medaillons op en bestrooi met de rest van de rucola.
Besprenkel het geheel met yoghurt.

Bestrooi de witte rijst met een snufje gerookte paprikapoeder en serveer direct met de vleesschotel.

Opmerking:
- Ik heb ipv varkensfilet varkenshaas gebruikt, lekker mals!
- De saus smaakte te veel naar de tomaten passaat, ik heb wat meet balsamico azijn toegevoegd.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten + 30 minuten wachten
book : Kookboek: Jamie in 15 minuten
print : Afdrukken