Varkenshaasje met mangosaus

Slank
  

under-heading

Varkenshaasje met mangosaus

Ingredienten

400 gr varkenshaas
1 rijpe mango
4 afgestreken eetlepels plantaardige margarine
peper & zout
verse gember, 1 cm fijn gesneden
paprikapoeder
2 theel. kerriepoeder
75 ml light room
50 ml witte wijn
160 gr basmati rijst
250 gr oesterzwammen

Bereiding

Was schil en ontpit de mango. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukjes.

Kook de rijst gaar.

Kruid het varkenshaasje met zout, peper en paprikapoeder.

Verhit de margarine en bak hierin het vlees in ongeveer 10 minuten bijna gaar.
Voeg de stukjes mango en de geraspte gember toe en laat nog even verder stoven.

Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.

Roer de mango goed om en voeg de witte wijn en light room toe.
Breng op smaak met wat kerriepoeder/

Stoof in een pan met antiaanbaklaag de oesterzwammen zonder vet toe te voegen. Kruid royaal met peper.

Snijd de varkenshaasjes in stukken.
Verdeel over de 4 voorverwarmde borden de oesterzwammen, leg daarop de varkenhaas en giet de mangosaus erover en ernaast.
Serveer de rijst er apart bij.


Per persoon:
445KCal

Algemeen


persons : 4
time : 35 minuten
book : Kookboek: Lekker & Licht, recept iets aangepast
print : Afdrukken