Varkenshaas met grove mosterdsaus

Slank
  

under-heading

Varkenshaas met grove mosterdsaus

Ingredienten

2 varkenshaasjes á 300 gr
peper & zout
olie om in te bakken
150 gr gerookte spek
1 ui
1½ eetl. margarine
250 gr champignons
2 eetl vetarme groentebouillon
1 eetl grove mosterd
2 dl light room

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 GrC.

Kruid de varkenshaasjes met zout en peper. Verpak ze in de gerookte spekplakjes.
Bak het vlees ongeveer 6 minuten rondom aan in een pan met hete olie. Leg het vlees in een ovenschaal en zet het 3 a 4 minuten in het midden van de oven.

Snijd de ui fijn en stoof deze 5 minuten in de boter. Doe de champignons erbij en laat kort meebakken. Blus af met de groentebouillon.

Roer de mosterd los met de light room.
Schenk dit bij de champignons. Roer goed door en laat 1 minuut koken.

Snijd de varkenhaasjes in vingerdikke plakken en serveer deze met de mosterdchampignons.

Serveertip: lekker met broccoli

Per persoon 492 Kcal ( gerekend met 1 aardappel erbij)

Opmerking: Makkelijk toegankelijke saus, voor echte mosterdliefhebbers meer mosterd gebruiken!

Algemeen


persons : 4
time : 35 minuten
book : Kookboek: Lekker & Licht, recept aangepast
print : Afdrukken