Varkenshaas in zoetzure saus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Varkenshaas in zoetzure saus

Ingredienten

4 varkenshaasjes
1 grote ui, grog gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 groene paprika, in blokjes gesneden
5 eetl. blanke rozijnen
2 eetl . bakgember fijngesneden
2 theel. sambal
2 eetl. tomatenpuree
1 dl rode wijn
1 dl water
zout en peper
boter om te bakken

Bereiding

Bak de varkenshaasjes in 5 minuten bruin van buiten.
Haal ze uit de ban en leg ze in een ovenvaste braadschaal.

Voeg de ui en de paprika toe aan het achtergebleven braadvet en bak deze 2-3 minuten.
Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en schenk de wijn en het water erbij.
Leg een deksel op de pan en laat alles 15 minuten sudderen.

Schep het paprika mengsel daarna over het vlees en zet deze schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C.
Bak het vlees totdat het mooi roze is van binnen.

Tip:
Je kunt ook het paprika mengsel eerder op de dag maken. je hoeft dan alleen nog maar even het vlees aan de braden, het paprikamengsel erbij te doen en het geheel 10 minuten in de oven te bakken.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Etentje bij Joop en Ans
print : Afdrukken