Tortilla gemaakt van Harina de Maiz

Hoofdgerecht / Bijgerecht / Vakantie
  

under-heading

Tortilla gemaakt van Harina de Maiz

Ingredienten

250 gram Masa Harina*
250- 300 ml water (iets meer dan het meel)
flinke snuf zout

* Mexicaanse voorgekookte maïsmeel vermengd met calcium. Gebruik geen gewoon maismeel . Masa Harina gebruiken en anders tarwe meel tortilla’s maken

Bereiding

Meng het meel met het zout. Voeg 250 ml water toe en kneed het deeg. Voeg wat meer water toe als het te droog is. Kneed tot een zacht kneedbaar deeg.
Laat het 30 minuten op het aanrecht staan.

Rol ze vervolgens tot bolletjes ter grootte van een kleine golfbal.
Pers ze in een tortillapers tot heel dunne tortilla’s. Heeft u geen tortillapers dan kan het ook tussen twee vellen bakpapier met een deegroller.

Verhit een koekenpan of de gietijzeren gladde kant van een grilplaat tot hij goed heet is en draai het vuur dan iets lager zodat de temperatuur gelijk blijft.
Bak de tortilla’s aan beiden kanten kort, tot er donkerbruine puntjes op verschijnen.

Bewaar ze tot het eten in een schone theedoek die u er omheen vouwt , zodat ze warm blijven en wat zachter worden zodat je ze kunt vouwen.

Algemeen


persons : 8-10 stuks
time : 5 minuten + 30 minuten rusten
book : Tv Programma: Koken met van Boven
print : Afdrukken