Tomatenrijst

Bijgerecht


under-heading

Tomatenrijst

Ingredienten

2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
250 gr lang korrel rijst
1 groentebouillonblokje
1 blik tomaten 425 ml
100 gr erwten, diepvries
1 tomaat

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook.

Verhit ca. 1 eetlepel olie in een kookpan. Fruit de de uisnippers samen met de knoflook en de rijst 3 minuten. Giet er 400 ml water bij en voeg het bouillonblokje toe.
Voeg een blik tomaten toe en laat het geheel met de deksel op de pan ca. 20 minuten garen op middelhoog vuur.
Voeg de erwten toe aan de rijst en laat deze 5 minuten meegaren.

Was de tomaat en snijd hem in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de tomaat in blokjes. Fruit d e 2e ui aan in wat olie en voeg de tomatenblokjes kort toe.

Breng de rijst op smaak met zout en peper. Serveer de tomatenrijst met het ui-tomaat mengsel.

Opmerking:
- Ik heb snelkookrijst gebruikt. Na 10 minuten koken begon de rijst aan de bodem vast te koeken. Ik heb er geen water meer toegevoegd, ik denk dat dit de smaak niet toen goede zou komen. Omdat het snelkookrijst was heb ik de rijst daarna 10 minuten van het vuur af laten staan met als resultaat, perfecte gaarheid.
- Wij hebben er vlees van de bbq bij gegeten. In het originele recept wordt de rijst geserveerd met mini-gehaktballtjes.

Algemeen


: 4-5 personen
: 30 minuten
: Tijdschrift Appetito
: Afdrukken