Tomatenketchup uit de thermomix

Saus / Dressing / ThermoMix
  

under-heading

Tomatenketchup uit de thermomix

Ingredienten

1 kilo rijpe tomaten, in kwarten gesneden of 1 kilo tomaten uit blik
180 gr rode paprika in stukken gesneden
130 gr rode uien
2 teentjes knoflook
2x 50 ml rode wijnazijn
1 vers laurierblaadje
1 snufje gemalen nootmuskaat
¼ theelepel gemalen zwarte peper
¼ - ½ theelepel gemalen cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout
100 gr honing

Bereiding

Doe de tomaten, rode paprika, ui, knoflook en 50 ml azijn in een de mengbeker en hak 5 seconden/snelheid 7

Voeg het laurierblaadje toe, plaats een spatdeksel op de mengbeker en kook 40 minuten / 100 ℃/snelheid 2.

Verwijder het laurierblaadje en voeg 50 ml azijn, nootmuskaat, zwarte peper, cayennepeper, paprikapoeder, zout en honing toe. Dek de deksel af en kook 15 minuten / Varoma/ Snelheid 1
Voeg indien gewenst nog wat extra kruiden toe.

Mix 1 minuut/snelheid 3-7 en verhoog hierbij de snelheid geleidelijk. Doe de inhoud over in gesteriliseerde flesjes of jampotjes en sluit deze luchtdicht af. Laat de inhoud afkoelen en gebruik of bewaar in de koelkast.

Opmerking:
-Als de saus na stap 1 te dun lijkt, laat deze dan nogmaals 10 minuten/Varoma/ snelheid 1 indikken tot de gewenste dikte is bereikt.
-De smaak neemt per tijd toe, bewaar de ketchup indoen mogelijk 2 weken in de koelkast voordat u hem serveert.
-Als u de potje grondig uitkookt kunt u de ketchup maximaal 3 maanden bewaren in de koelkast.
Mijn tomatenketchup was te dik geworden, ik had de tomaten vanbinnen schoongemaakt, de volgende keer gewoon alles laten zitten, dat vocht heb je nl nodig!

Algemeen


persons : nvt
time : 70 minuten
book : Bron Het basis kookboek Thermomix
print : Afdrukken