Tomaatjes uit de oven

Bijgerecht
  

under-heading

Tomaatjes uit de oven

Ingredienten

Smaak volle tomaten
knoflook, in plakjes
verse laurierblad, in reepjes geneden
tijm
zout
peper
suiker
olie

Bereiding

Gekonfijte tomaten:

Verwarm de oven voor op 90 °C.

Breng water aan de kook. Kerf een kruisje in de onderkant van de tomaten. Blancheer ze 10 seconden in het kokende water.

Koel ze 1 minuut af in ijswater en ontvel. Snijd ze in vier en haal het hartje en de pitjes eruit. Verdeel de partjes over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en voeg knoflook, tijm en laurier) toe met peper, zout en suiker.

Droog ze 2 à 3 uur in de voorverwarmde oven met de ovendeur op een kier.

Deze tomaatjes hoorde bij: Kreeft met gesmolten boter

Algemeen


persons : nvt
time : 3 uur
book : Zie hier geserveerd met kreeft
print : Afdrukken