Thaise viskoekjes

Hoofdgerecht
  

under-heading

Thaise viskoekjes

Ingredienten

400 gr witvis, ik heb Pangasius filet gebruikt
70 g boemboe rode curry
1 el maizena
1 ei
100 ml arachideolie

Bereiding

Doe de vis, boemboe, maizena en het ei in de keukenmachine en maal fijn. Doe in een schaal en meng met een lepel de fijngehakte bosui erdoor. Vorm er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van en druk die een beetje plat.

Verhit de olie in een pan en bak de viskoekjes in 2 porties in 5 min. per portie goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat even uitlekken op keuken­papier en leg op een schaal.

Serveertip: lekker met Komkommersalsa met pinda's

Opmerking: Ik denk dat kinderen dit ook erg lekker vinden, het is meer een vis frikandel koekje. Ik zou dan wel de bosui eerst even aan smoren in wat olie voor het toevoegen. De bosui was nl. wel nadrukkelijk aanwezig, daarvoor is de baktijd te kort om die goed te garen in de visburger.

Foto: ze liggen nog lekker in de pan te sudderen!

Algemeen


persons : 4 personen
time : 20 minuten
book : Tijdschrift Allerhande juli 2016
print : Afdrukken