2 grote stronken witlof
4 bladerdeegplakjes
beetje suiker
4 eenpersoons ovenschaaltjes
boter
Vet de ovenschaaltjes in met boter.
Laat de bladerdeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de suiker in een pan, tot de suiker smelt en karameliseerd. Pas op, gesmolten suiker is heel erg heet, ga hier voorzichtig mee om !
Verdeel de gekarameliseerde suiker over de 4 ovenschaaltjes.
Snijd de witlof doormidden en vewijder de harde kern. Snijd de witlof in stukjes.
Verdeel de witlof over de vier schaaltjes.
Dek de schaaltjes af met bladerdeeg, snijd deze bij en vouw het bladerdeeg naar binnen in het schaaltje. Na het bakken als je ze omkeert is dit de bodem van de tarte tartin.
Bak de witlof in een voorverwarmde oven van 200Gr.C. in zo’n 18-20 minuten mooi bruin.
Haal de ovenschaaltjes uit de oven, maak indien nodig met behulp van een mesje de rand los van het schaalt en keer de taartjes.
Pas op alles is erg heet!
Serveer de tarte tartin op voorverwarmde borden.
: 4
: 40 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken