Tartaartje van Hollandse garnalen

Voorgerecht
  

under-heading

Tartaartje van Hollandse garnalen

Ingredienten

200 gr Hollandse garnalen
1 eetl. zure room of crème fraîche
1 theel. mosterd
1 citroen, schoongeboend
3 kleine augurken
2 eetl. kleine kappertjes
1 tomaatje

Bereiding

Meng de garnalen met de zure room en de mosterd.
Rasp boven het garnalenmengsel met een fijne rasp het geel van de citroenschil.
Snijd de citroen doormidden en pers 1 helft uit.
Roer het citroensap (naar smaak) door het garnalenmengsel.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Snijd de augurken in piepkleine blokjes,
Zet de ringvorm telkens op een bord en schep er van het garnalenmengsel in; garneer af met een stukje tomaat.
Leg naast elk garnalentartaartje wat augurk,en een kappertje(s).
Trek een streepje van mosterd op het bord.
Serveer met geroosterde plakken stokbrood.

Opmerking:
- Kleine kappertjes zijn overal verkrijgbaar. Op de foto zijn grote kappers gebruikt. Kom je deze ooit tegen in de winkel, koop ze dan. Ze zijn erg lekker en in veel gerechten te gebruiken.
-In het originele recept worden ook nog 3 fijngesneden bosuitjes toegevoegd bij de garnalen.
.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande no.1 2009
print : Afdrukken