Struisvogelbiefstuk met kastanjepuree

Hoofdgerecht


under-heading

Struisvogelbiefstuk met kastanjepuree

Ingredienten

4 struisvogel biefstukjes
500 gr spruitjes
125 gr gerookte spekreepjes
125 gr gepelde verse kastanjes
300 ml melk
0,5 theelepel vanille extract

Bereiding

Kastanje puree:
Pel de kastanjes. Als de kastanjes super vers zijn dan gaat dat makkelijk. Zijn ze al wat ouder leg ze dan ruim van tevoren even in een bak met water.
Snijd de gepelde kastanjes 1 of 2 keer doormidden.Doe ze in een steelpan met de melk en kook ze op een zacht vuurtje in 20- 25 minuten gaar.Houd goed in de gaten, ik heb tussendoor toch nog wat melk moeten toevoegen.
Voeg de vanille extract toe en pureer met behulp van een keukenmachine of staafmixer tot een mooie puree. Is de puree te dik, voeg dan nog wat melk toe.

Gewokte spruiten:
Maak de spruiten schoon en snijd grote in 4e en kleintjes doormidden.
Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en en zet opzij.
Verhit olie een een schone koekenpan en wok de spruitjes. Bestrooi ze met wat zout en voeg de spekreepje toe. Schep alles goed om.

Verhit boter in een koekenpan en bak de struisvogel biefstukjes mooi rosé. Een tijd kan ik je niet geven, deze is afhankelijk van de grote van de biefstukjes. Bak tot een kerntemperatuur van 52 graden. Haal ze uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze even rusten alvorens ze aan te snijden.

Serveertip, lekker met zoete aardappel uit de oven

Algemeen


: 4 pers
: 45 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken